Jaktvapen Special, Hunting Rifles Special:

Denne side vil ikke blive oversat til dansk, vi tror at du får glæde af siden alligevel 😎


375-06 Whelen Ackly Improved Custom:
Vapnet är byggd på en Pierce Long Action låda, BDL magasin, Timney Calvin Elite avtryckare. Pipan är en Lothar Walther rostfri, längd 52 cm. specialsvarvad i egen profil, pipan är fräst med 7 flutes, gängad för ljuddämpare och med gängskydd matchande pipan, pipan väger 1200 gram. Alla delar är ytbehandlad med cerakote. Kolven är en gammal Remington 700 ADL lackad kolv, fräst, kapad, pillar beddad och med monterat Pachmayr Decellerator bakkappa, LOP 32 cm, kolven väger 1150 gram. Hela bössan utan sikte väger 3450 gram. Bössan är byggd för typiska svenska jaktförhållanden gällande björn, älg och gris,  trånga pass och sällan skott över 150 m. Bästa laddningen är med Vihtavuori N135 krut, Hornady 270 grain SP kula med en utgångshastighet på 710 m/s
Sharps 1874 cal .45-90, 300 AAC Blackout Custom Special, pipbytessystem:
Detta är ett mycket speciellt vapen, den första hybriden av svart krut och röksvagt krut som OPF har byggd, jag vill låta bilderna tala för sig själva så det är bara att njuta och förundras över meningen med detta bygga, det visar att det är bara fantasin som sätter gränser och att allt är möjligt.

 

 

 

 


Blind GRS Stock:
Fräsning och pillar bedding av blinda GRS kolvar:
2 exempel på arbeten med blinda kolvar, 1 GRS Sporter kolv i Royal Jacaranda, CG 1900 i vänster utförande kaliber 6,5×55 och en GRS Hunter kolv i Green Mountain Camo, HDF i kaliber 308 Win.Sako Vixen 300 AAC Blackout Custom:
Pipan är special anpassad, längd 46 cm, pipan är gängad för ljudämpare, På vapnet är det monterat en special tillverkat Picatinny rail 10 MOA. Hela systemet är ytbehandlat med Flat Dark Earth. Kunden kommer själv att anpassa kolven.458 LOTT
Lothar Walther, kraftig rostfri matchpipa i egen tillverkad special contour. Sako låda. Tactical rail 0 MOA, specialmonterat på Sako Optilock. Pipa, låda, ingående delar och tactical rail med montage är ytbehandlat keramiskt.Bell & Carlsonstock, Medalist Remington Varmint/Tactical, anpassad (fräst) för Sako, lådan är pillar bäddad med en kombination av aluminium och epoxi, dessutom är stocken uppbyggd för att passa lådan. Stocken är keramisk ytbehandlad. På vapnet är det monterat en Stalon ljuddämpare, originalgängan i aluminium är utbytt mot gänga i brons. På Tactical Rail är det monterat nattsikte, meningen är att man enkelt ska kunna byta sikte i mörkar. Vapnet ska användas vid storviltsjakt och jakt på gris.


 

 

 

Under uppdatering, mera kommer inom kort 🙄