Denne side vil blive oversat til dansk

Inbreakning ny pipa:
Bengt Nilsson, Fredriksberg, under inbreakning av en ny pipa. Bengt har många års erfarenhet av skytte jakt, och har mycket på sin meritlista, han har deltagit i många internationella tävlingar, WM, EM och NM i bänkskytte. Pipan är en MacLennan 416 stainless, 6 mm PPC, stigning 14″. Bengt breaker alltid in en ny pipa mycket noggrant, detta är med till att säkerställa så lång livslängd som möjligt för pipan. Lådan är en Stolle Panda.
Resultatet efter inbreakning, en träffbild, 5 skott på 100 m, med en största diameter på 7,74 mm. Det betyder en spridning på 5 skott på 1,74 mm. Klart godkänd.
Bengt slog nytt svenskt rekord i Sydafrika med sin nya pipa (inte officiellt) på 300 yard (ca 275 m) med en grupp (5 skott) på 0,648″ = 16,46 mm.


Inbreakning Procedure:

Se till att du har rätt utrustning:

  • Läskstång med roterande handtag i rätt längd och dimension för din kaliber

  • Bore Guide

  • Patronlägesborste

  • Mässingborste

  • Mässingjag

  • Draglappar i bomull

  • Copper Solvent (Shooter’s Choice eller likvärdig)

  • Bore Cleaner and Conditioner (Shooter’s Choice eller likvärdig)

  • Flaska med halv vatten/rödsprit (rengöring av mässingborsta)

Även om din pipa är rengjord när du får den, ska du dra igenom en draglapp med lite ”Bore Cleaner” för att vara helt säker på att det inte finns spån kvar efter bearbetning.
Skjut 5 x 1 skott.
Mellan varje skott rengör du minutiöst. Drag igenom mässingborsten (jämnt drag, fram och tillbaka, tänk också på kröningen) med lite ”Copper Solvent”. Kom ihåg att tvätta borsten i flaskan genom att doppa den, skaka av vätskan. Låt ”Copper Solventen” vila i ca 2-3 min. Därefter drar du igenom en draglapp med lite ”Bore Cleaner”. Drag igenom draglappar till det inte finns någon som helst missfärgning kvar på lappen. Snåla inte på draglappar.
Skjut 1 x 2 skott.
Upprepa rengöringsproceduren enligt ovanstående.
Skjut 1 x 3 skott.
Upprepa rengöringsproceduren.
Skjut 1 x 5 skott.
Upprepa rengöringsproceduren.
Din bössa är nu klar för användning.
OBS Efter varje skjutning måste du rengöra din pipa noggrant, om du vill ha en pipa som är lätt att rengöra, skjuter bra och håller länge.
DET FINNS INGA UNDERHÅLLSFRIA PIPOR!

Lycka till