✓ Kundanpassade vapen   
✓ Långhållsskytte
   ✓ Jaktvapen
   ✓ Reparationer

Om företaget

Företaget ligger i Sågmyra, norr om Falun i Dalarna. Jag, Thöger Olesen är uppväxt i Köpenhamn och utbildad finmekaniker (gesäll) vid Köpenhamns Universitet, dessutom har jag läst till maskiningenjör vid Högskolan Kristianstad.

Jag har i flera år arbetat som finmekaniker och verktygsmakare och de senaste åren har jag arbetat som chef inom teknik och produktion.

Jag har jagat i många år och jakt/naturen har alltid fascinerat mig och jag försöker att vara så mycket i skogen som möjligt. ”Det finns inget dåligt väder, det finns bara dåliga kläder”, så är jag ledig är det jakt och skogen som gäller.

Jag tycker om all jakt, men ska jag nämna lite favoriter blir det älgjakt, toppjakt, harjakt med stövare, lockjakt på räv och bäverjakt. Vapen har alltid varit mitt stora intresse och det tog riktig fart för en del år sedan när jag lärde känna en som höll på med bänkskytte och såg skillnaden i hur man upplever kvalitet, resultat och vad som är möjligt.

Sedan dess har jag tillbringat många timmar på skjutbanor, testat olika laddningar, kulor och sättningsdjup för att hitta den optimala träffbilden. Man kan komma ganska långt med det i ett standardvapen, och om man har tur, och har tillverkningstoleranserna på sin sida kan det bli riktigt bra. Min erfaring är att vill man ta steget fullt ut, vara säker och veta att träffbilden är optimal ”hål i hål” är det ett custombyggd vapen som gäller, ett vapen som är byggd enligt bänkskytte principer och kvalitet. Sedan ska man också se ett custombyggd vapen som en investering, som man har glädje av många år fram och som det är ”lönt” att utveckla och anpassa för sina behov.